Filmklubbens formål og indhold

Filmklubbens formål: At Fløng Menighedsråd (Filmklubben) ved filmaftener i løbet af sæsonen viser et antal kvalitetsfilm, der ikke blot udtrykker gode etiske, sociale, kunstneriske og kristne værdier, men som også er en relevant udfordring for os som mennesker og kristne. Arne Kristiansen er initiativtager og leder af filmklubben, Jens Peter Kristensen, Stence Christiansen og Kirsten Boeck er medledere.

Aftenens program
En kort introduktion - vi ser filmen - og efterfølgende nydes et lettere traktement, mens vi taler om filmen. Medlemskab og forevisning er gratis, men der opkræves 25 kr. for traktementet.

Filmklubben lukker for optagelse af nye medlemmer

På grund af stor tilslutning til filmklubben - og pga. pladsforholdene i Sognes Hus - har bestyrelsen besluttet, at der indtil videre ikke optages nye medlemmer. Evt. interesserede kan ved henvendelse til bestyrelsen komme på venteliste.

3. februar kl. 19.00: "Æblemost-reglementet"

Homer er forældreløs og lever i den afsidesliggende by St. Cloud i Maine. Han er aldrig blevet adopteret og bliver i stedet børnehjemslederen Dr. Larchs kæledægge, og han videregiver alt sin lægelige viden til Homer, der bliver en dygtig læge, omend uden lægetilladelse. Men Homer længes efter et liv, som han selv har valgt, uden for børnehjemmet.

Da Wally og den gravide Candy besøger børnehjemmet, hvor Dr. Larch udfører medicinske, sikre, men dog ulovlige, aborter, forlader Homer børnehjemmet sammen med dem for at arbejde på Wallys familiedrevne æbleplantage. Wally drager i krig og efterlader Homer og Candy alene sammen.

Filmatisering af Æblemostreglementet, udgivet som bog i USA i 1985.

Filmen varer 131 min.

Arne Kristiansen er initiativtager og leder af Fløng Kirkes Filmklub
Jens Peter Kristensen er med i filmklubbens betyrelse
Stence Christiansen er med i filmklubbens bestyrelse