Filmklubbens formål og indhold

Filmklubbens formål: At Fløng Menighedsråd (Filmklubben) ved filmaftener i løbet af sæsonen viser et antal kvalitetsfilm, der ikke blot udtrykker gode etiske, sociale, kunstneriske og kristne værdier, men som også er en relevant udfordring for os som mennesker og kristne. Arne Kristiansen er initiativtager og leder af filmklubben, Rud Werborg, Jens Peter Kristensen og Stence Christiansen er medledere.

Aftenens program
En kort introduktion - vi ser filmen - og efterfølgende nydes et lettere traktement, mens vi taler om filmen. Medlemskab og forevisning er gratis, men der opkræves 25 kr. for traktementet.

Fløng Kirkes Filmklub efterår 2017

Filmaftenerne foregår i Sognets Hus den første mandag i måneden kl. 19.00 - 22.00 følgende dage:
4. september, 2. oktober, 6. november og 4. december - alle dage begynder filmen kl. 19.00!

Filmklubben har været lukket for tilgang af nye medlemmer, men enkelte nye medlemmer vil vi nu gerne give mulighed for at være med. Henvendelse skal ske til filmklubbens bestyrelse.

4. september kl. 19.00: "Det bliver ikke bedre"

Melvin (Jack Nicholson) lever et tvangsneurotisk liv, hvis eneste indhold er at skrive pladder romantiske kærlighedsromaner og genere sine medmennesker. En dag ændrer hans tilværelse sig, da hans nabo Simon brutalt overfaldes og Melvin er den eneste, der kan passe Simons hund. En rest af medmenneskelighed ser dagens lys og pludselig er Melvin i gang med at hjælpe både servitricen Carol fra hans stamcafé og den nødlidende Simon. Men det er ikke let at give slip på års neurotiske ritualer og Melvin får store problemer, da han indser at han er blevet forelsket.

Filmen er produceret i 1997 og varer 138 min.

2. oktober kl. 19.00: "Under sandet"

"Under Sandet” dækker over et hidtil ufortalt kapitel af den danske efterkrigstidshistorie. En engelsk konvoj overdrager hundreder af helt unge tyske krigsfanger i danskernes varetægt. De skal fjerne de to millioner landminer, som den tyske besættelseshær har gravet ned i sandet langs den jyske vestkyst.

Forestil dig, at du ligger på maven på en sandstrand og forsigtigt banker i jorden med en træstav. Dine hænder ryster, og du sveder – ikke fordi solen bager fra oven, men fordi du ved, at hvis du gør den mindste fejl, så bliver du enten dræbt eller alvorligt såret, når en af minerne i sandet under dig eksploderer.

Sådan er det enkle, men også uhyggelige udgangspunkt i Martin Zandvliets nye danske spillefilm ”Under sandet” (Land of Mine). Her tager han fat i et af efterkrigstidens glemte og mest dystre kapitler, når han lader sig inspirere af de hændelser, som faktisk udspillede sig i månederne efter Tysklands kapitulation.

Den danske sergent, Carl Leopold Rasmussen, har kommandoen over den tyske deling. Igennem fem lange krigsår har han, ligesom danskerne, oparbejdet en indestængt vrede mod besættelsesmagten. Nu får han til opgave at føre drengene igennem en mission, der kan koste dem alle livet. For Carl bliver det ikke bare kampen om liv og død, men om had, forsoning og tilgivelse.

Selv om den har gået i biografen for ikke så længe siden, håber vi i bestyrelsen, at I har lyst til at se den - måske igen – da den er med til at tegne et ret ukendt billede af tiden efter befrielsen 5. maj 1945. Filmen er fra 2015 og varer 100 min.

Arne Kristiansen er initiativtager og leder af Fløng Kirkes Filmklub
Rud Werborg er med i bestyrelsen
Jens Peter Kristensen er med i bestyrelsen
Stence Christiansen er ny i bestyrelsen