Meddelelse fra Bestyrelsen

Kære medlemmer af Fløng Kirkes Filmklub

Måske var vi for optimistiske, da vi med Nyhedsbrevet d. 5. december inviterede til "Gensynsaften" den 4. januar 2021 - og tak for de modtagne tilmeldinger.
Men få dage senere skyllede coronaen ind over Danmark med fuld styrke og alle ved, hvor alvorlig situationen er.

Selv om landet åbner forsigtigt igen d. 3. januar, kan bestyrelsen ikke forsvare at afholde filmaften allerede dagen efter. For mange restriktioner er samtidig forlænget til og med d. 28. februar, og i den forbindelse anbefales det indtil da at aflyse arrangementer, der primært har et socialt sigte.....!

Heller ikke filmklubbens bestyrelse kan spå, om der er lys i tunnelen forude. Men med de kommende vaccinationer håber vi, det vil være forsvarligt at mødes i Fløng Kirkes Filmklub mandag 1. marts for at se filmen: Mine Aftener i Paradis (lyder det ikke himmelsk!) Der kommer naturligvis en mail herom et par uger forinden.

Tilbage er kun at ønske alle vore trofaste medlemmer en glædelig jul og et godt nytår. Pas godt på jer selv og jeres nærmeste (for flere møder vi jo ikke pt.)
Bestyrelsen Fløng Kirkes Filmklub
Kirsten, Stence Jens Peter og Arne

1. februar, 2021, kl. 19.00: "The Reader" - AFLYST PGA. CORONA

Det hele begynder som en simpel og blussende erotisk kærlighedshistorie i efterkrigstidens Tyskland, da den 15-årige Michael indleder et forhold til den modne og langt ældre kvinde, Hanna. Efter en lidenskabelig sommer forsvinder Hanna sporløst og efterlader Michael uforstående tilbage. Først 8 år senere, da han som ung jurastuderende overværer en række retssager mod krigsforbrydere, møder han atter sin tidligere elskerinde. Hanna står tiltalt for en forfærdelig forbrydelse, men nægter at forsvare sig selv og langsomt går det op for Michael, at hun muligvis gemmer på en hemmelighed mere skamfuld end mord... THE READER er et fremragende, medrivende drama af instruktøren af "The Hours", Stephen Daldry. Filmen, der er baseret på den prisvindende roman "Højtlæseren" af Bernhard Shlink, blev nomineret til 5 Oscars og Kate Winslet vandt både en Oscar, en Golden Globe og et Bafta Award for sin helt fantastiske præstation.

Filmen er fra 2014 og varer 2 timer.

1. marts, 2021, kl. 19.00: "Mine aftener i Paradis"

Det starter en aften i Rom i begyndelsen af 1980'erne: Salvatore di Vita (Jacques Perrin), en succesrig filminstruktør midt i 40’erne, får overleveret en ganske kort besked: "Alfredo er død".

Navnet får barndomsminderne fra byen Giancaldo på Sicilien til at vælte frem hos Salvatore: Det støvede torv, springvandet, kirken og mest af alt "Paradiso", byens eneste biograf, hvor operatøren Alfredo (Philippe Noiret) regerer. Salvatore med kælenavnet "Toto" (Salvatore Cascio), deler sin tid mellem kirken, hvor han er alterdreng, og så biografen. Hele magien i "Paradiso" fortryller drengen, ikke kun selve filmene og biografsalen, men også operatørrummet med troldmanden Alfredo: Billederne, de mange spændende verdener og historier - og så ikke mindst alle de "forbudte" scener, som byens selvbestaltede og almægtige censor, den lokale præst, forlanger fjernet fra filmene. De forbudte kys...
Da Toto bliver større, bliver han selv operatør og assisteres fortsat af Alfredo, som lærer ham om livet. Efter en kærlighedsaffære med den lokale bankdirektørs datter rejser den unge Toto fra byen og først mere end tyve år senere vender han tilbage..

Filmen er fra 1988 og varer 1 t. 27 min.

12. april, 2021, kl. 19.00: "Hidden Figures"

Baseret på en sand, hidtil ufortalt og vigtig historie.

Mens USA kæmper mod Rusland for at blive de første til at sende en mand i rummet, fandt NASA uudnyttede talenter i en gruppe af afroamerikanske kvindelige matematikere, der var hjernen bag en af ​​de største operationer i amerikansk historie.

Baseret på de utroligt sande livshistorier af tre af disse kvinder, kendt som "menneskelige computere", følger vi disse kvinder, mens de gør karriere i ​​NASA, sammen med mange af historiens største tænkere, der specifikt har til opgave at beregne opsendelsen af astronaut John Glenn i kredsløb og garantere hans sikre tilbagevenden.

Dorothy Vaughan, Mary Jackson og Katherine Johnson formåede at gøre op med kønsmæssige fordomme, racediskrimination, mens de udførte deres ufattelige krævende arbejde, og uhæmmet fulgte deres vision om at drømme stort ud over alt, der nogensinde før blev opnået af menneskeheden. Dette gav dem en velfortjent plads i USAs historie, som sande amerikanske helte.

Filmen er fra 2016 og varer 2 timer.

Filmklubbens formål og indhold

Filmklubbens formål: At Fløng Menighedsråd (Filmklubben) ved filmaftener i løbet af sæsonen viser et antal kvalitetsfilm, der ikke blot udtrykker gode etiske, sociale, kunstneriske og kristne værdier, men som også er en relevant udfordring for os som mennesker og kristne. Arne Kristiansen er initiativtager og leder af filmklubben, Jens Peter Kristensen, Stence Christiansen og Kirsten Boeck er medledere.

Aftenens program
En kort introduktion - vi ser filmen - og efterfølgende nydes et lettere traktement, mens vi taler om filmen. Medlemskab og forevisning er gratis, men der opkræves 25 kr. for traktementet.

Arne Kristiansen er initiativtager og leder af Fløng Kirkes Filmklub
Jens Peter Kristensen er med i filmklubbens betyrelse
Stence Christiansen er med i filmklubbens bestyrelse
Kirsten Boeck er med i filmklubbens i bestyrelsen