Den norskfødte sangerinde, Elsie Smith, stod for den første afdeling af underholdningen ved årets julefest for pensionister. Elsie fortalte først lidt om norsk jul. I Norge spiser man ribbensteg, frikadeller og surkål. Surkålen er ikke sur, men tilsat kommen. Nordmændene spiser også ”pinnekjøtt” - lammekød og ribben stegt i en gryde på birkepinde, hvor barken er fjernet. Det står og simrer i en gryde i 3 timers tid. Så var stemningen skabt! Med en både dyb og høj melodiøs stemme sang Elsie norske julesange og den kendte: ”Nu tændes tusind julelys”, oprindelig med tekst og melodi på svensk af Emmy Köhler, læste digtet ”Dagen er din” og fortalte historien om ”Kludene”, hvor en norsk og en dansk klud snakker sammen.  

Efter denne første del var det tid til svesketærte, som ifølge en af deltagerne er ”årets højdepunkt”. Alle glæder sig til den berømte svesketærte og drøfter, om der er for meget eller for lidt butterdejs bund, eller om der er færre eller flere svesker i tærten end sidste år.

Skyggerne Duo

I anden afdeling var det ”Skyggerne Duo” med Konrad Hove og Jens Raakjær Vind, der spillede på western guitarer. Deltagerne kunne sidde og nyde: ”Fjariln vingad syns på haga” (på dansk: ”Nu er jord og himmel stille”), ”Ack Värmeland, du sköna” og ”Jag har bott vid en landsväg”. Jens Raakjær Vind fortalte lidt om, hvorfor de kalder sig ”Skyggerne Duo”: normalt er de fire ”skygger”, der spiller ”pigtråd”. Skyggerne er inspirerede af ”The Shadows”, som optrådte første gang i 1958. Temaet fra filmen ”Young Lovers” var også blandt numrene inden ekstranummeret, som var dagens højdepunkt: ”Rocking around the Christmas Tree”, sunget af Elsie Smith sammen med Skyggerne Duo.

Så blev slikskålene sendt rundt og der blev sagt glædelig jul og godt nytår med et glas portvin.
Sognepræst Britta Raakjær Vind fortalte historien om Steffen Stalddreng og den stegte hane, der galede. En fortælling, der foregik mens Herodes var kejser og Steffen var stalddreng ved hans hof. Under fortællingen gik solen ned og himlen blev farvet rosa, blå og violet bag kirkemuren. Kirkeklokkerne ringede aftenringning og til slut sang de cirka 80 deltagere med på salmen: ”Dejlig er jorden”, akkompagneret af organist Carl Viggo Jespersen ved klaveret.

Klik på overskriften for at se omtalen i lokalavisen Taastrup, uge 1.

Julefest 2018

Julefest for pensionister fra Fløng eller med særlig tilknytning til sognet finder sted fredag 28. december 2018. Nærmere information i "Nyt fra Fløng Kirke", eller her på siden i december måned.