Velkommen til Fløng Kirkes koncerter efterår 2020 og forår 2021

Søndag 21. februar 2021 kl. 15.00, Morten Kargaard Septet

Søndag 28. marts 2021 kl. 15.00, ExpandingCanvas

Hildegard von Bingen - søndag 25. oktober kl. 15.00

Karsten Gyldendorf, organist ved Herlufsholm Kirke og Hanne Brønd Holst, kirkesanger ved Fløng Kirke.

Ved koncerten vil der blive sunget musik i Hildegard von Bingens helt egen, enkle stil. Musik, der skaber en meditativ og nærværende stemning. Gennem 18 år har Hanne Brønd Holst interesseret sig for den bemærkelsesværdige middelalderkvinde, Hildegard von Bingen, og hendes sange. Herlufsholm Kirkes organist, Karsten Gyldendorf, havde også en lang og spirende interesse for hendes musik. Efter en koncert i 2017 i Herlufsholm Kirke har duoen givet koncerter flere steder i landet.

Duoen vil også fremføre musik af komponister, der har ladet sig inspirere af hendes musik og lyrik. Blandt andet har Karsten Gyldendorf skrevet et requiem for sopran og orgel, der vil indeholde såvel traditionelle satser fra oldkirkens reqviem-messe som andre tekster med allehelgens-perspektiv. Sprogligt vil både latin og dansk blive brugt. Der vil være momenter af improvisation, oplæsning og á capellasang samt et meditativt forløb ”in memoriam”, hvor forsamlingen kan mindes – tid til fordybelse og bøn.

Hanne Brønd Holst - sopran
Karsten Gyldendorf - orgel

Koncerterne er gratis

- men De er velkommen til at støtte Fløng Kirkes Ydre Missions-projekt: Fattigdomsbekæmpelse og kirkeudvikling i Madagaskar.

Uddannelse modvirker fattigdom. Derfor ydes der støtte til skolegang for fattige og udsatte børn, samt til uddannelse af landmænd så udnyttelse af den sparsomme landbrugsjord kan optimeres og samtidig være skånsom mod miljøet.

Tilgangen til Madagaskars Lutherske kirke er så stor, at der ikke er præster nok til at sikre de nye menigheder en ordentlig kristendomsoplæring. Derfor ydes der støtte til uddannelsen af præster på det største Teologiske Fakultet i Madagaskars lutherske kirke, nemlig SALT i byen Fianarantsoa.

Vi siger tak for enhver gave til projektet. Pengegaver distribueres via Danmission.

MobilePay 13758