Nyt KUNSTSPOT i Sognets Hus, foyeren, med billedkunstner Bente Laursen, Fløng

Værk af Bente Laursen, Fløng
Bente Laursen, Fløng. Akryl på lærred.

Bente Laursen har altid haft interesse for tegning og maleri. Hun har i næsten 40 år været maler på Den Kongelige Porcelænsfabrik og sideløbende arbejdet med Unika smykkekunst.

Hun har gået på Nørrebro Kunstskole og modtaget undervisning af adskillige etablerede kunstnere. De sidste 7 år har  kunstneren Bente Laursen gået på Billedmalerskolen i Hedehusene, som ledes af Kunstneren og underviseren Agnete Dollerup.

- Bente siger selv: “Jeg kan lide at arbejde intuitivt, hvad enten det er abstrakt eller figurativt. - Jeg bruger farver og linjer til at lede mig frem til det færdige resultat, - nogle gange går det hurtigt, andre gange længere tid, men det er altid en meget spændende proces”.

Bentes dejlige billeder er ret unikke og bør ses. - Alle er velkomne.

- Menighedsrådet giver gerne en god kop kirkekaffe eller te til alle de besøgende der har tid og lyst, - Og der er høflig selvbetjening ved kaffeautomaten.

Udstillingen kan ses fra mandag den 26.oktober - torsdag den 26. november 2020 i kontortiden dagligt kl. 10.00 - 12.00, pånær fredag og i forbindelse med arrangementer.

Udstillinger i Sognets Hus

Fløng menighedsråd har vedtaget igen at åbne for at have kunstudstillinger i Foyeren. Det er tanken, at primært lokale kunstnere skal udstille.

Den erfarne lokale kunstner, Agnete Dollerup, interesserer sig for kulturhistorie og det lokale liv.
Agnete vil gerne være med til at fremme kulturen i sognet og i nærområderne. Sognemedhjælper Trine May Knutzen talte med kunstneren på hjemadressen i Sidses Hus, Marbjerg. I den forbindelse drøftede vi fremtidige udstillinger i Sognets Hus.

Vil du gerne være med som tovholder på kunstudstillinger i Sognets Hus?

Ja, jeg kender jo rigtigt mange lokale kunstnere. Der sidder måske også nogle, der er dygtige og ikke kan lide at vise sin egen unikke kunst og sig selv frem, som vi måske kunne hjælpe i gang med en lille udstilling. - Men i Fløng sogn og Sengeløse sogn og efterfølgende i hele Vestegnen om nødvendigt, er der rigeligt af gode emner til udstillinger de første fem år.

Din kunst - hvilken kunstretning er det?

Billedkunst og Skulpturer. Mange forskellige stilarter og teknikker mest med spartel i abstrakt eller naturalisme med nordisk inspirerede motiver. - Især færøske. Norden i det hele taget. På Færøernes 18 store + 2 små øer er lyset så ubeskriveligt smukt og rent, grønt og blåt. Øerne er så smalle så der kommer lys fra himlen og fra havet på begge sider af øerne med dobbelt effekt. Det er helt ’guddommeligt’ at se i virkeligheden. - Jeg er Facebook-ven med mange fantastisk dygtige færøske kunstnere. – Og så er Færinger enormt hjælpsomme, gæstfrie og hjertelige.

Kulturens rødder?

Ja, Kirke og kunst bl.a. med udskæringer og kalkmalerier og kristendommens ord og handlinger, er dybt forbundet i vores kultur langt tilbage. - Så om folk vil det eller ej, man kan ikke synes om kunsten uden at synes om kirken eller omvendt, slutter Agnete Dollerup.