Udstillinger i Sognets Hus

Fløng menighedsråd har vedtaget igen at åbne for at have kunstudstillinger i Foyeren. Det er tanken, at primært lokale kunstnere skal udstille.

Den erfarne lokale kunstner, Agnete Dollerup, interesserer sig for kulturhistorie og det lokale liv.
Agnete vil gerne være med til at fremme kulturen i sognet og i nærområderne. Sognemedhjælper Trine May Knutzen talte med kunstneren på hjemadressen i Sidses Hus, Marbjerg. I den forbindelse drøftede vi fremtidige udstillinger i Sognets Hus.

Vil du gerne være med som tovholder på kunstudstillinger i Sognets Hus?

Ja, jeg kender jo rigtigt mange lokale kunstnere. Der sidder måske også nogle, der er dygtige og ikke kan lide at vise sin egen unikke kunst og sig selv frem, som vi måske kunne hjælpe i gang med en lille udstilling. - Men i Fløng sogn og Sengeløse sogn og efterfølgende i hele Vestegnen om nødvendigt, er der rigeligt af gode emner til udstillinger de første fem år.

Din kunst - hvilken kunstretning er det?

Billedkunst og Skulpturer. Mange forskellige stilarter og teknikker mest med spartel i abstrakt eller naturalisme med nordisk inspirerede motiver. - Især færøske. Norden i det hele taget. På Færøernes 18 store + 2 små øer er lyset så ubeskriveligt smukt og rent, grønt og blåt. Øerne er så smalle så der kommer lys fra himlen og fra havet på begge sider af øerne med dobbelt effekt. Det er helt ’guddommeligt’ at se i virkeligheden. - Jeg er Facebook-ven med mange fantastisk dygtige færøske kunstnere. – Og så er Færinger enormt hjælpsomme, gæstfrie og hjertelige.

Kulturens rødder?

Ja, Kirke og kunst bl.a. med udskæringer og kalkmalerier og kristendommens ord og handlinger, er dybt forbundet i vores kultur langt tilbage. - Så om folk vil det eller ej, man kan ikke synes om kunsten uden at synes om kirken eller omvendt, slutter Agnete Dollerup.