Fløng Kirke støtter Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælps formål er at styrke verdens fattigste i kampen for et værdigt liv. Vi arbejder ud fra et kristent menneskesyn med respekt for ethvert menneskes rettigheder og alle menneskers lige værd. Folkekirkens Nødhjælp har sine rødder i den danske folkekirke, men arbejder der, hvor nøden er størst uden hensyn til religion, køn, race eller politik overbevisning.

Folkekirkens Nødhjælp kendes på fisken. Den er et gammelt kristent symbol, som går tilbage til kirkens første århundreder. Fisken stammer fra evangeliernes beretning om Jesus, der giver de sultne noget at spise - fem brød og to fisk, samtidig er bogstaverne i det græske ord for fisk - IKTYS - synonymer for ordene: Jesus Kristus Guds Søn Frelser.

I Folkekirkens Nødhjælps logo er fisken placeret midt på en jordklode - eller på en tallerken og symboliserer liv til verden. Logoet kan minde om et frimærke, som viser, at Folkekirkens Nødhjælp hele tiden er i bevægelse og sendt ud i verden for at være dér, hvor mennesker er i nød.

Fisken er omkranset af ACT Alliance Denmark, som markerer, at vi er en del af det stærke og internationale netværk, som er en af de største aktører i verden inden for nødhjælps- og udviklingsarbejde.

Folkekirkens Nødhjælps sogneindsamling 2018

Den 12. marts 2017 gik tusindvis af frivillige danskere på gaden for at gøre en verden til forskel. Det blev til 14 millioner kroner.

Pengene gør en konkret forskel for verdens fattigste. Folkekirkens Nødhjælp arbejder i 24 lande med katastrofehjælp, minerydning, menneskerettigheder og bæredygtig udvikling ud fra princippet "hjælp til selvhjælp".

Meld dig som indsamler, når Folkekirkens Nødhjælp er på gaden søndag 11. marts 2018.

Resultat

Fløng Menighedsråd har valgt Kurt Keldebæk Rasmussen som indsamlingsleder. Sammen med Arne Kristiansen stod Kurt K. Rasmussen for sogneindsamlingen i 2017. Nedenfor vises resultaterne fra dette og foregående år:

• 2011: 24.874 kr.
  • 2012: 25.998 kr.