Kom til gudstjeneste i Fløng Kirke

Fløng Kirke har højmesse hver søndag kl. 10.00, dog kan der i feriesæsonen være afvigelser fra dette tidspunkt. Efter gudstjenesten er der mulighed for en kop kaffe og en snak i Sognets Hus. I årets løb er der andre typer gudstjenester, f.eks. familie gudstjenester og Alle Helgen.

Nadvermåltidets brød og vin

Ved gudstjenesten er vi alle indbudt til at gå til alters, hvor man går op og knæler ved siden af hinanden, og hver enkelt modtager et lille brød og en lille mundfuld vin af præsten.

Ved dette nadvermåltid bliver man inddraget i et særligt fællesskab mellem Gud og mennesker. Jesus indstiftede selv nadveren, og de centrale ord, som siges ved uddelingen, udgår fra hans mund: ”Dette er mit legeme.. dette er mit blod.”

Når indstiftelsesordene har lydt: ”Gør dette til min ihukommelse”, så gentager vi den hellige handling, som den foregik engang en Skærtorsdags nat for snart 2000 år siden.

I Fløng kirke bruger vi brød og traditionel vin ved nadveren. Brødet er en lille oblat af hvedemel og vand, bagt uden gær, ligesom ved det jødiske påskemåltid, til minde om udfrielsen fra slaveriet i Egypten. Vinen er hedvin med alkohol. Den gærede vin er et vigtigt symbol i nadveren: druen, der vokser og bliver knust, hvorefter den finder sit liv igen som vin, er et smukt billede på Jesu død og opstandelse.

Hvis man ikke tåler alkohol eller brød med gluten, må man gerne kontakte præsten med henblik på en samtale, så der fremover kan tages hensyn til dette ved uddelingen.  Alle er indbudt til at være med i nadvermåltidets fællesskab!

Britta Raakjær Vind