Kom til gudstjeneste i Fløng Kirke

Fløng Kirke har højmesse hver søndag kl. 10.00, dog kan der i feriesæsonen være afvigelser fra dette tidspunkt. Efter gudstjenesten er der mulighed for en kop kaffe og en snak i Sognets Hus. I årets løb er der andre typer gudstjenester, f.eks. spaghettigudstjenester og familiegudstjeneste til fastelavn.

Nadvermåltidets brød og vin

Ved gudstjenesten er vi alle indbudt til at gå til alters, hvor man går op og knæler ved siden af hinanden, og hver enkelt modtager et lille brød og en lille mundfuld vin af præsten.

Ved dette nadvermåltid bliver man inddraget i et særligt fællesskab mellem Gud og mennesker. Jesus indstiftede selv nadveren, og de centrale ord, som siges ved uddelingen, udgår fra hans mund: ”Dette er mit legeme.. dette er mit blod.”

Når indstiftelsesordene har lydt: ”Gør dette til min ihukommelse”, så gentager vi den hellige handling, som den foregik engang en Skærtorsdags nat for snart 2000 år siden.

I Fløng kirke bruger vi brød og traditionel vin ved nadveren. Brødet er en lille oblat af hvedemel og vand, bagt uden gær, ligesom ved det jødiske påskemåltid, til minde om udfrielsen fra slaveriet i Egypten. Vinen er hedvin med alkohol. Den gærede vin er et vigtigt symbol i nadveren: druen, der vokser og bliver knust, hvorefter den finder sit liv igen som vin, er et smukt billede på Jesu død og opstandelse.

Hvis man ikke tåler alkohol eller brød med gluten, må man gerne kontakte præsten med henblik på en samtale, så der fremover kan tages hensyn til dette ved uddelingen.  Alle er indbudt til at være med i nadvermåltidets fællesskab!

Britta Raakjær Vind

December

Søndag 3. december kl. 10.00
1. søndag i advent
Præsteindsættelse af Annika Pedersen
Efterfølgende festlig sammenkomst i Sognets Hus

Onsdag 6. december kl. 19.00
Musikgudstjenesten „De ni Læsninger“
Britta Raakjær Vind
Kaffebord og lotteri

Søndag 10. december kl. 10.00
2. søndag i advent
Britta Raakjær Vind

Søndag 17. december kl. 10.00
3. søndag i advent
Annika Pedersen

Juleaften søndag 24. december
Kl. 13.30: Annika Pedersen
Kl. 15.00: Britta Raakjær Vind
Kl. 16.30: Britta Raakjær Vind

Juledag mandag 25. december kl. 10.00
Festgudstjeneste
Britta Raakjær Vind

2. Juledag tirsdag 26. december kl. 10.00
Britta Raakjær Vind

Julesøndag
Søndag 31. december
Annika Pedersen