Fløng Kirke ansætter ny sognepræst

Annika Pedersen ordineres som sognepræst i Helsingør Domkirke søndag 26. november kl. 16.30

Annika Pedersen ansat som sognepræst i Fløng fra 1. december 2017. Mød Annika ved højmesse med præsteindsættelsen 1. søndag i advent kl. 10.00 i Fløng Kirke, hvorefter der vil være en festlig sammenkomst i Sognets Hus.

En nedlagt og ombygget stationsbygning har været rammen om min barndom. I en lille fynsk landsby levede jeg en tryg tilværelse sammen med en storesøster og lillebror som børn af byens tømmermester, der sammen med sin bror videreførte deres fars virksomhed, godt hjulpet af min mor og tante på kontoret. Der har siden været mange stationer for mig i livet, drevet af en nysgerrighed på livet og dets mange muligheder. Jeg har boet i flere forskellige byer i både Danmark og England, og jeg har haft mange forskellige typer arbejde lige fra syerske til social og sundhedshjælper og fra flyvekonstabel til it-konsulent. I min fritid beskæftigede jeg mig med at udforske teater og musikverdenen, og har blandt andet rejst rundt på Sjælland som regissør på forestillingen ”Hello Dolly”, rejst med et teater-musik band i både indland og udland, igen som regissør og sunget i gospelkor. Når jeg ikke lavede teater i min fritid gik jeg til foredrag og workshops indenfor både den alternative og videnskabelige verden. Mit sidste fuldtidsjob tilbragte jeg som teamleder af en it-helpdesk, der hjalp medarbejder ikke kun i afdelingen i Danmark, men rundt i hele verden.

Det lå ikke i kortene at jeg skulle være præst, selvom jeg som barn både havde en tro på Gud og har deltaget i søndagsskole, været medlem af FPF og KFUM/K. For da jeg var blevet kaldt godtroende nok gange, gik jeg ind i en jagt på ”sandheden”. Den absolutte objektive sandhed så ingen igen kunne kalde mig godtroende i en nedladende tone. Det var først da jeg opdagede at videnskaben heller ikke kunne komme med nogen absolut sandhed på de eksistentielle spørgsmål, at jeg for alvor vendte mig mod kristendommen igen. Så da jeg fik muligheden, valgte jeg at begynde på det teologiske fakultet, og fandt langsomt ud af at præstegerningen passede godt sammen med mine interesser og personlige ønsker. Det er derfor en stor glæde for mig at jeg nu skal være præst for jeres menighed, og jeg ser frem til at lære jer alle at kende.

Del dette: