Gudstjenester i Sognets Hus hele sommeren

Der er indrettet et midlertidigt kirkerum i Store Sal i Sognets Hus, mens Fløng Kirke bliver kalket indvendigt.

Ingen begivenheder fundet.

Alle sommerens gudstjenester holdes i Sognets Hus om søndagen kl. 10.00

Fra den 9. juni og frem til omkring den 11. august vil Store Sal i Sognets Hus blive brugt som midlertidigt kirkerum, imens Fløng kirke er lukket på grund af den indvendige kalkning.

Menighedsrådet har lejet et orgel, samt døbefont og knæfald, så gudstjenester og eventuelle dåb eller mindre bisættelser og begravelser kan foregå i Fløng med den samme mulighed for deltagelse og fordybelse som vi er vant til.

Der vil ikke blive opsat en altertavle, men via projektor vil der blive vist et billede på væggen, som et midlertidigt alterbillede. Hver søndag vil det være et nyt billede, som har forbindelse til dagens bibelske fortælling.

Ellers vil kirkeklokkerne ringe som altid, ligesom der vil være både salmesang, bøn og læsninger og nadver ved hver eneste gudstjeneste i Sognets Hus alle søndage kl. 10.00. Efter gudstjenesten vil man som sædvanlig kunne nyde en kop kirkekaffe eller the og få en snak i Foyeren i Sognets Hus.

Alle sommerens gudstjenester holdes i Sognets Hus om søndagen kl. 10.00.

Se gudstjenestelisten på opslag, på hjemmesiden, i kirkebladet eller i Lokalavisen.

Bisættelser, begravelser, dåb og bryllupper vil også kunne foregå i vore nabokirker Menighedsrådet har truffet aftale med menighedsrådene i Ansgarkirken i Hedehusene, i Reerslev og i Sengeløse om at låne disse kirker. Præst og medarbejdere fra Fløng kirke vil da medvirke ved handlingen i nabokirken. Aftale herom skal træffes med kordegnen på Fløng kirkes kontor eller med en af præsterne ved Fløng kirke.

Britta Raakjær Vind, sognepræst

Vi tilbyder både altervin og druesaft ved nadveren

Ved alle gudstjenester med altergang vil man nu kunne vælge at få druesaft uden alkohol i bægeret, hvis man ikke ønsker den traditionelle altervin, som er hedvin med alkohol.

Man kan vise, at man ønsker druesaft ved at lægge hånden over bægeret, som står på bægerhylden når præsten kommer for at uddele vinen eller druesaften.

Ved gudstjenesten er vi alle indbudt til at gå til alters, hvor man går op og knæler ved siden af hinanden. Dér modtager hver enkelt et lille brød og en mundfuld vin eller druesaft. Sådan bliver vi inddraget i et særligt fællesskab mellem Gud og mennesker. Jesus indstiftede selv nadveren, og de centrale ord, som siges ved uddelingen, udgår fra hans mund: ”Dette er mit legeme.. dette er mit blod.”

Når indstiftelsesordene har lydt: ”Gør dette til ihukommelse af mig”, så gentager vi den handling, som den foregik engang, en Skærtorsdags nat for snart 2000 år siden.

Jeg hører ind imellem, at nogle mener, at man skal være et særlig fromt menneske, hvis man skal gå til alters, men i virkeligheden gælder det modsatte: Vi går til alters fordi vi er uperfekte mennesker, der har brug for at få at vide, at vi altid er elskede af Gud. Derfor er nadveren for alle.